+ הגב לאשכול
תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

אשכול: ::|:: ספיישל בישול מרוקאי - עוגיות + ריבות ::|::


  1. #1
    מנהל קטגוריה בדימוס הסמל האישי של ShimPanZa
    הודעות
    4,968
    תודות
    פוסטים
    4
    הצטרף ב
    17/01/2005
    מין
    זכר

    ברירת מחדל ::|:: ספיישל בישול מרוקאי - עוגיות + ריבות ::|::

    ספיישל בישול מרוקאי - עוגיות + ריבות


    מספאן[קרדיט לוואלה]


    מצרכים:
    חומרים לבצק:
    1 כוס שמן
    1 כוס מים
    2 ביצים
    600 גר' קמח

    חומרים למילוי:
    2 כוסות שקדים טחונים
    1 כוס סוכר
    בין 3-4 ביצים לפי הצורך עד לקבלת מסה אחידה

    סוכריות צבעוניות לקישוט
    תבניות פטיפור בקוטר של כ-6 ס"מ

    אופן הכנה:
    אופן הכנת הבצק:
    1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק חלק - לשים במקרר ל- ½ שעה.
    2. מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים, מרדדים כל חלק במכונת פסטה ( אם יש אפשרות ) או במערוך, מקפלים, מוסיפים קמח ומרדדים שוב.
    3. מרדדים כל גוש בצק דק (עובי מילימטר) חותכים עיגולים , מקמחים, מכניסים לפורמה, מוסיפים את המילוי (בגובה 2/3 של הפורמה), מוסיפים את הסוכריות ואופים בחום של 160 מעלות במשך כחצי שעה.

    פדואלוס[קרדיט לז'קלין]


    מצרכים:
    8 ביצים
    1 ק"ג קמח
    8 כפות שמן
    כוס וחצי סוכר לאבקת סוכר

    אופן ההכנה:
    ללוש את הבצק כפי שמכינים בצק ללחם.
    לחתוך חתיכות בגודל הרצוי ולרדד.
    לשטוח דק דק ברוחב עד 7 ס"מ על כ 30 ס"מ.
    מחממים שמן במחבת גדול לטיגון עמוק.
    לוקחים את הדף בצק שהכנו ובהדרגה .
    מטגנים בכל פעם רבע למשך כמה שניות (15 שניות בערך).
    מרימים בעזרת מזלג את החלק המטוגן ומקפלים כלפי פנים ונותנים לחלק הבא בדף להיטגן וכך ממשיכים לקפל ולטגן עד שמסתיים הדף ואז מרימים בעזרת כף מחוררת את הפדואלוס משאירים כמה שניות מעל המחבת שהשמן יטפטף למחבת ולאחר מכן מניחים בכלי גדול שהוכן מבעוד מועד, מומלץ להניח דפי מגבות נייר על הכלי ולהניח עליהם כדי שהשמן יספג בהם וישאר כמה שפחות על הפדואלוס.
    נותנים לפדואלוס להתקרר בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מכינים אבקת סוכר טחון דק ומפזרים משני צידי הפדואלוס. מגישים לאורחים פדואלוס טעימים ופריכים.
    קטע וידאו על אופן הטיגון

    מופלטה [קרדיט לטעמים]


    מרכיבים:
    ל-35 חביתיות
    50 גרם שמרים טריים
    700 מ”ל (¾2 כוסות) מים פושרים
    1 ק”ג קמח
    60 מ”ל (1/4 כוס) שמן
    שמן לטבילת הבצק

    תוספות להגשה:
    חמאה
    דבש
    אגוזים
    ריבה

    אופן ההכנה:
    ממיסים שמרים ב-1/2 כוס מים. מערבלים קמח, שמרים מומסים, את יתרת המים ושמן בקערת מערבל עם וו לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש. מחלקים ל-30 כדורים.
    יוצקים כמות נדיבה של שמן לתבנית. טובלים כל כדור בצק בשמן ומסדרים את הכדורים במרווחים. מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה או עד להכפלת הנפח. מחממים מחבת טפלון. פותחים כל כדור לעלה דק בקוטר 24 ס"מ בעזרת הידיים על משטח משומן.
    מניחים את העלה הראשון על המחבת, מטגנים, הופכים ועל הצד המטוגן מניחים מיד עלה בצק נוסף. כשהצד התחתון מטוגן, הופכים ומניחים עליו עלה בצק נוסף. ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה נדיבה של כעשרים חביתיות. חוזרים על הפעולה עד שמטגנים את כל המופלטות.
    מגישים ברוב שמחה והדר עם חמאה, דבש, ריבה ואגוזים.



  2. #2
    מנהל קטגוריה בדימוס הסמל האישי של ShimPanZa
    הודעות
    4,968
    תודות
    פוסטים
    4
    הצטרף ב
    17/01/2005
    מין
    זכר

    ברירת מחדל תגובה: ::|:: ספיישל בישול מרוקאי - עוגיות + ריבות ::|::


    שבקיה [קרדיט לעל השולחן]


    חומרים ל-20 עוגיות:
    לבצק:
    600 גרם קמח
    200 גרם מרגרינה מומסת
    1 כוס מים חמימים
    שמן לטיגון עמוק

    לסירופ:
    2 כוסות מים
    3 כוסות סוכר
    1/2 כוס דבש
    מיץ מלימון אחד
    שומשום, לקישוט

    אופן ההכנה:
    מכינים את הבצק: מערבבים קמח עם מרגרינה מומסת ומים פושרים, לקבלת בצק רך, חלק ולא דביק.
    מרדדים למלבן דק מאוד בעובי 3 מ"מ, וחותכים לריבועים בגודל 10 ס"מ, חורצים כל ריבוע חתכי אורך מקבילים במרווחים של כ-1/2 1 ס"מ זה מזה (כ 8-7 חתכים) בעזרת גלגלת משוננת. מקפידים להשאיר לריבוע שוליים לא מחורצים.
    מקפלים כל ריבוע מחורץ לשניים, ואורגים את הרצועות: מכניסים אותן בשתי וערב (לא משהו מסודר מדי - פשוט מבלבלים קצת את הרצועות, כדי "לבלגן" את המראה הסימטרי).
    מכינים את הסירופ: מחממים בסיר על אש בינונית מים וסוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת שקופה וחלקה. מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין 5 דקות, עד שהסירופ מסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים דבש ולימון. מצננים מעט.
    מטגנים את השבקייה: מכינים סיר עם שמן לטיגון. לקבלת קוטר אחיד מטגנים בתוך רינג מתכת בקוטר 10-7 ס"מ (או קופסת שימורים קטנה פתוחה משני הצדדים ושטופה היטב, למשל של טונה). מניחים שלושה ארבעה רינגים בתוך הסיר עם השמן לפני החימום. מחממים, ומניחים את הבצק בתוך הטבעת. מקשקשים קצת במזלג, כדי שהרצועות לא יידבקו, ומטגנים להזהבה.
    מוציאים את הרינג בעזרת מלקחיים לחילוץ כל שבקייה. מניחים על נייר סופג. מחזירים את הרינגים לשמן לסיבוב הבא.
    טובלים בסירופ ומגישים: טובלים את השבקיות החמות בסירופ הפושר בעזרת כף מחוררת (אם הן התקררו, מרתיחים מחדש את הסירופ ואז טובלים. אחד מהם, הסירופ או השבקייה חייב להיות רותח). מוציאים ומניחים על מגש.
    מפזרים שומשום לקישוט, מצננים ומגישים.


    עוגיות מכונה [קרדיט לקרין גורן]


    חומרים:
    1 קילו פחות 1 כוס קמח (860 גרם, 6 כוסות+2 כפות)
    2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
    1 חב' מרגרינה מומסת, פושרת (200 גרם)
    1 כוס שמן (240 מ"ל)
    1 כוס סוכר (200 גרם)
    2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
    1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
    1/2 כוס שומשום
    1/2 כוס קוקוס

    אופן ההכנה:
    שמים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים בידיים במשך דקה בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בצד ל-15 דקות. בינתיים מרכיבים את המטחנה עם החלק המיוחד לעיצוב העוגיות.
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
    מעבירים את הבצק במכונה (דוחסים אותו פנימה, ממש כמו שטוחנים בשר). חותכים את סרט הבצק שמתקבל לאצבעות באורך כ-10 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים קלים.
    אופים עד להזהבה, כ-20 דקות. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

    ספינג' [קרדיט ל ynet]


    המרכיבים:
    לבצק
    50 גרם (1 קובייה) שמרים לחים
    ½ כוס מים פושרים
    1 ק"ג קמח
    ½ כפית מלח
    ½ 2 כוסות מים חמימים
    מעט שמן לשימון הידיים

    לסירופ
    2 כוסות סוכר
    1/2 1 כוסות מים
    מיץ מ- 1/2 לימון

    לטיגון
    1 ליטר שמן (רצוי קנולה)

    אופן ההכנה:
    1. הבצק: ממיסים את השמרים במים ומשהים 10 דקות, עד שהתמיסה מעלה בועות.
    מערבבים בקערה את הקמח, המלח ותמיסת השמרים. מוסיפים את המים החמימים ולשים לבצק רך ומעט דביק. מכסים בבד לח ומתפיחים בטמפרטורת החדר 3 שעות. מורחים את הידיים במעט שמן ולשים 3 דקות. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ, יוצרים במרכז חור ומותחים מעט את הטבעת שנוצרה לצדדים.
    2. הסירופ: מחממים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון עד שהסוכר נמס. מצננים.
    3. הטיגון: מחממים בסיר את השמן עד שמתחילות להופיע בועות. מטגנים את הטבעות עד השחמה קלה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
    4. טובלים את הסופגניות בסירופ לכמה שניות. מגישים מיד.

    ריבת חצילים [קרדיט ל ynet על כל הריבות]
    המרכיבים:
    1 ק"ג חצילונים קטנים
    1 ק"ג סוכר
    1 לימון סחוט
    2 מסמרי ציפורן


    אופן ההכנה:
    1. מסלקים את החלק הירוק של החציל ומשאירים גבעול לקישוט.
    2. מנקבים את החציל עם מזלג, מבשלים במים כ- 10 דקות ומעבירים למסננת לחצי שעה.
    3. מעבירים לסיר, מוסיפים את הסוכר ומשאירים כ-12 שעות.
    4. מדליקים את האש, מוסיפים את מסמרי הציפורן ומביאים לרתיחה.
    5. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים וחצי, עד שלוש.
    6. מכבים את האש ומוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומצננים.

    ריבת גזר וג'ינג'ר
    המרכיבים:
    1/2 ק"ג גזר חתוך לגפרורים
    1 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
    300 גר' סוכר
    2 כוכבי אניס
    1/2 לימון סחוט
    1/3 כוס מים

    אופן ההכנה:
    1. מעבירים את הגזר ואת הג'ינג'ר לסיר, מוסיפים מעל את הסוכר וכוכבי האניס. ממתינים שעתיים-שלוש.
    2. מוסיפים 1/3 כוס מים ומיץ לימון. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי ומצננים.

    ריבת תותים ותפוחים
    המרכיבים:
    250 גר' תותים שטופים ומנוקה חתוך לקוביות
    250 גר' תפוח גרנד סמית חתוך לקוביות וללא חרצנים
    300 גר' סוכר
    1/4 לימון מרוסק עם הקליפה
    מקל קינמון

    אופן ההכנה:
    1. מניחים בסיר את התותים, התפוחים, מקל הקינמון, הסוכר והלימון. ממתינים שעתיים.
    2. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי ומצננים.
    בתאבון.



  3. #3
    מפקח קטגוריה בדימוס הסמל האישי של Gravity
    הודעות
    11,455
    תודות
    פוסטים
    1
    הצטרף ב
    12/09/2006
    שם פרטי
    דקל
    גיל
    20
    מין
    זכר

    ברירת מחדל תגובה: ::|:: ספיישל בישול מרוקאי - עוגיות + ריבות ::|::

    כל כך מוכרים לי כל המאכלים האלה=]
    אני מרוקאי XDDD
    כל הכבוד על ההשקעה אחי=]
    תודה רבה P:
    חתימתך נערכה ע"י ההנהלה מכיוון שחרגה מתקנון האתר


  4. #4
    חבר/ה בקהילה הסמל האישי של ShallowFellow
    הודעות
    355
    תודות
    הצטרף ב
    19/10/2006
    גיל
    25
    מין
    זכר

    ברירת מחדל תגובה: ::|:: ספיישל בישול מרוקאי - עוגיות + ריבות ::|::

    העוגיות מכונה ממש טעימות! אפשר לקנות אותן בשוק ב 14 ש"ח לקילו חחח


  5. #5
    חבר/ה בקהילה
    הודעות
    8,770
    תודות
    הצטרף ב
    19/01/2007
    שם פרטי
    תומר
    גיל
    21
    מין
    זכר

    ברירת מחדל תגובה: ::|:: ספיישל בישול מרוקאי - עוגיות + ריבות ::|::

    מממ נשמע טעים תודה D:


  6. #6
    חבר/ה בקהילה הסמל האישי של Lunex
    הודעות
    544
    תודות
    הצטרף ב
    10/04/2008
    מיקום
    עין יהב
    מין
    זכר

    ברירת מחדל תגובה: ::|:: ספיישל בישול מרוקאי - עוגיות + ריבות ::|::

    תודה אחי נראה טוב!


+ הגב לאשכול

מידע אשכול

משתמשים הגולשים באשכול זה

ישנם כרגע 1 משתמשים הגולשים באשכול זה. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

תגיות עבור אשכול זה

הרשאות פרסום הודעות

  • אתה לא יכול לפרסם אשכולות חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך


סרטים לצפייה ישירה · משחקי דפדפן · משחקים להורדה · האבקות · פורום קידום אתרים · משחקים · אחסון אתרים