ברית מילה זה חשוב
על ידי
בתאריך 22/11/2010 שעה 17:41 (470 צפיות)
ברית מילה הוא חלק מהמסורת של העם היהודי ולמרות שזה מנהג יהודי מובהק, יש לי מספר חברים נוצרים שעברו ברית מילה בקטע הגני ובריאותי נטו.
עם זאת יש הרבה דיבורים ודיון די נרחב סביב הסוגיה האם לערוך ברית מילה על ידי מוהל לכל בן שנולד או האם כדאי להשתמש דווקא ברופא כארוגי או אולי בכלל כדאי לוותר על הנושא ולא להזמין בכלל מוהל ולא לעשות את הטקס ברית מילה כפי שנהוג.
למיטב הבנתי מנהג שנהוג בכל דת הוא מנהג שראוי לשמור אותו ולעשות אותו, אומנם אין אני אדם דתי, אך אני משתדל לשמור על העובדה בהיותי יהודי, עם נבחר, שמנסה ומעוניין לשמור על העובדה הזו ומאחר וחלק ממשפחתי נספתה בשואה אני מאמין שמה ששמר אותנו ואת קיומנו היא האמונה באל, קיום מצוות כמו ברית מילה והאמונה הדתית היהודית שהחזיקה אותנו ועזרה לנו להקים מדינה.
אני גם איני מסכים עם אלו שאומרים שרופא יכול למהול את הבן ולא בהכרח מוכרחים להשתמש בשירותיו של מוהל וזאת מאחר ורופא כארוגי שבבוקר חותך אנשים, מנתח ומשפץ את גופם אינו ראוי לעשות טקס עתיק יומין ומיוחד כמו ברית מילה. מה עוד שרופא לא בהכרח מכאיב פחות לילד וזאת מאחר ורופא משתמש בזריקה, שעלולה להכאיב יותר מאותו אלחוש שמשמש מוהל.
כמו שכתבתי בתחילת דבריי, ברית מילה הוא לא רק קטע דתי יש בו את הפן הבריאותי שמילת העורלה וחיתוכה יכולים למנוע כל מיני מחלות וזיהומים דלקתיים בהמשך החיים דבר שהוכח רפואית וזאת גם הסיבה שאפשר למצוא היום נוצרים ואנשים שאינם יהודים שמלים את בנם ועורכים לו טקס ברית מילה. אומנם לא טקס ברית מילה יהודי כפי שנהוג אצלנו אך ברית מילה מסוג שונה ומיוחד.
לכן, יש הרבה טיעונים והצדקות למה לא לעשות או לקיים ברית מילה לילד שנולד אך לדעתי אף אחד מאותם טיעונים לא מספיק חזק כמו עניין של מסורת. מסורת שהחזיקה את העם היהודי אלפי שנים. מסורת שאיחדה ועזרה לכך שהעם היהודי ימשיך להתקיים ולחיות גם לאחר כל אלו שניסו להשמידו ולהחריבו.