הצג גיליון RSS

benikona

איטום גגות בזמן הסערה

דרג פוסט זה
על ידי בתאריך 03/02/2011 שעה 15:56 (741 צפיות)
המשך מפוסט קודם, על איטום גגות ואיך פתרנו בעיית נזילה בזמן הגשם.

אז עלינו לגג, עם חליפות סערה, והתחלנו לחפש אחר מקור הבעיה והתקלה, מאיפה לעזאזל נוזלים המים. גילינו די מהר שלושה חורים שככל הנראה נוצרו בעקבות שחיקה טבעית של הגג, חוסר תחזוקה וכנראה חומרי איטום לא הכי טובים עבור איטום גגות.

בשלב הראשון, לקחנו מגבים והתחלנו לגרוף את המים. ניסינו לנקש אותם בפתח צינורית הניקוז אבל גילינו שהיא סתומה. חברי רץ אל ביתו והביא כבל ברזל שאיתו הוא דחף את כל הלכלוך שהצטבר בפתח הניקוז והתחיל להוציא אותו מהצינורית. לאחר מספר דקות, המים התחילו לנזול דרך הצינורית וראינו שכבר יש ירידה במפלס המים.

לאחר הטיפול הראשוני הזה, ניגשנו אל מקור הבעיה. שלושה חורים שדרכם נזלו המים לסלון בית החבר. בהתחלה ניסינו עם חומר סיליקוני שהיה לחבר, חומר כזה מיוחד עבור איטום גגות, חומר שקנינו באייס. הסתבר לנו מהר מאוד שבאמת צריך את האזור יבש בכדי לאטום בצורה טובה ונכונה. לאחר מספר שניות החומר נשטף עם המים שהיו על הגג ואנו נאלצנו למצוא פתרון אחר.

הפתרון שלנו הגיע בצורה של סמרטוטים, הרבה כאלו, ותתפלאו לשמוע, עלים ולכלוך שהיה על הגג. לאחר שראינו מה יוצא מהצינורית שסתמה את הגג מלכתחילה, הבנו שאולי הלכלוך שהצטבר שם יכול לעזור לנו. שמנו את ערמת הלכלוך על החורים ועל זה הנחנו את הסמרטוטים הישנים שהבאנו עימנו. ראינו די מהר שהפתרון הזה עושה את העבודה ומצליח לסתום לאט לאט את החורים. בתוך הבית גם ראינו שהנזילה מתחילה לדעוך ושמתחילים לראות סימנים של הפסקה בטפטוף בתקרה.
ירדנו חזרה אל הבית של החבר, אני רצתי להתקלח במים רותחים, מאחר שלמרות חליפת הסערה שלבשנו, בזמן איטום גגות אני נרטבתי כולי. לאחר שהתקלחתי והתלבשתי בבגדים חדשים וחמים, ישבנו לשתות כוס תה מהביל.

הגג בינתיים הפסיק לנזול אבל כמובן שהחלק הזה של איטום גגות אינו סופי, זהו פתרון זמני ביותר והמלצתי לחבר שלי לא לחקות עד שעוד הפעם ינזול לו הגג. שעם צאת השמש יזמין חברת איטום שתעשה את העבודה, תבצע איטום גגות מקצועי שיחזיק לו להרבה שנים.

אני כולי תקווה שהוא לא יזניח את זה ובאמת יזמין את החברה לאיטום בזמן, אני לא מאמין שבחורף הבא אני אבוא לעזור לו אם הוא לא יעשה את זה, את הלקח שלו אני מקווה שהוא למד.

עודכן ב: 03/02/2011 בשעה 15:58 על ידי benikona

תגיות: איטום גגות
קטגוריות
ללא קטגוריה


סרטים לצפייה ישירה · משחקי דפדפן · משחקים להורדה · האבקות · פורום קידום אתרים · אחסון אתרים