מערכות מים ביתיות ועסקיות
על ידי
בתאריך 30/11/2009 שעה 10:48 (465 צפיות)
מטהרי מים
עם כל בעיות המים הנוכחיות בישראל, ועם כל הפרסומות השליליות בנוגע למים מינרלים בבקבוקים - אולי הגיע הזמן לעבור למטהרי מים איכותיים. מתקני מים ביתיים, משרדיים ומוסדיים עושים עבודה מעולה, מטהרים את מי השתייה שלנו וחוסכים עלויות מיותרות בהבאת בקבוקים ומכלי מים בכל פעם מחדש. בישראל יש, בעצם, בעיית מים כפולה - אנחנו סובלים גם ממחסור חמור במים, וגם מהעובדה שהמים שנותרו לנו לשתייה מזוהמים ברמות גבוהות ביותר. אומנם רבים חלוקים בדעותיהם בנוגע לנושא, וישנם אלו ששותים מי ברז כבר שנים מבלי שניזוקו; אבל מדוע צריך להשתתף בניסוי שבו נגלה את תוצאותיו רק אחרי 20 שנה? עדיף לרכוש מתקני טיהור מים ולשתות בראש שקט.
אז איך בוחרים מטהר מים יעיל ואיכותי? קודם כל צריך לוודא שלמטהר המים שלנו יש תו תקן ישראלי ובינלאומי (רצוי תקן ISO 9001:2000). כדאי לדעת שיש מערכות רבות לטיהור מים ולהשבחתם, ושהן פועלות במספר דרכים שונות: אוסמוזה הפוכה, קרני UV, מסנני פחם ועוד. המערכות המתקדמות ביותר משלבות כמה אפשרויות לטיהור ולהשבחה של מים, והן כמובן היעילות והאיכותיות ביותר בתחום. כשמדובר במי השתייה שלנו, אסור להתפשר על פחות מהטוב ביותר; לא מדובר כאן במים למקלחת, לכביסה ולרחיצת כלים - אלא מי שתייה הנכנסים לגופנו. כדאי ורצוי מאוד שהם יהיו נקיים ומטוהרים ברמה הגבוהה ביותר הנדרשת בתחום זה.
בנוסף, מטהרי מים חוסכים לנו את הצורך בקניית בקבוקי מים או בהמתנה לחברות המים המינרלים - שיספקו לנו מכל מים חדש בכל פעם. מתקן המים הוא מוצר מעוצב ואיכותי, היושב לו בניחותא היכן שנוח לנו - ומטהר את המים ישירות מהברז. המים עוברים דרך כמה שכבות של מסננים יעילים במיוחד וכן של קרינה אולטרה סגולה (UV), המחסלת חיידקים. בסופו של דבר, המים המטוהרים והנקיים נאספים במכל מרכזי במטהר המים - והם מוכנים לשתייה היישר מן הפייה. ישנם מטהרי מים המיועדים להתחבר אל ברז השתייה, וישנם אלו המתחברים אל הצנרת הביתית או המשרדית כולה.
מערכות ומתקני מים נוספים פועלים לריכוך המים, באמצעות מניעת הצטברות אבנית. מרככי מים פולטים אטומים מחושמלים (יונים) המסלקים חומרים כבדים מהמים ומונעים את הצטברותם. כמו כן אפשר להוסיף מינרליזטורים למערכות מים - התקנים המעשירים את מי השתייה במינרלים חיוניים כגון סידן, מגנזיום, אבץ ועוד. הוספת מינרלים למים משפרת את טעמם, ופעולה זו יעילה במיוחד במתקני טיהור תעשייתיים - המטפלים במים באמצעות גז אוזון, המסיר את טעמם ומותיר מים לא ערבים לחיך. הוספת המינרלים לאחר מכן מחזירה למים את טעמם הייחודי.