שלטים לעסק
על ידי
בתאריך 04/07/2010 שעה 12:50 (369 צפיות)
שלטים.
כמה שהם עוזרים לנו, כמה שהם מכוונים אותנו, שלטים תמיד היו חלק מחיינו אם שמנו לב או לא. לפעמים אנו לוקחים דברים כמובן מאילו, תמיד שלטים היו כאן. אך לו היינו עוצרים לרגע וחושבים מה היה קורה אילו היינו מורידים אותם, לא יותר מידי, רק לחצי יום, אני בטוח שכמעט כולנו לא היינו יוצאים מהבית. לא היינו יכולים למצוא חנויות, לא היינו יכולים להבין מה קורה, ובטח שלא היינו יכולים לנהוג. שלטים גם שומרים על החיים שלנו בדרכים, זהו אחד הדברים החשובים ביותר שהם עושים.
שלטים שמטרתם פרסום או שיווק, תמיד נוצרים במחשבה רבה, שלט שעולה לאוויר וקמפיין שיצא לדרך, ככה הוא יישאר. אי אפשר ללכת ולהוריד פתאום מאות שלטי חוצות, להכין אחרים ולהחליפם, קמפיין שעלה לאוויר יהיה שם עד סיומו. לכן המחשבה והתכנון הרב מהווים תפקיד חשוב מאוד, במצבים כאלו אין כמו לפנות לחברות שלטים מנוסות ומוכרות שההצלחות שלהם אינן ניתנות לוויכוח. שינם חברות שלטים רבות אשר עובדות עם משרדי פרסום רציניים.
אני בתור אחד שעוסק בתחום ומעצב שלטים תמיד אוהב לראות את כל הפאן השיווקי שכלול בתוך זה, כיצד לחשב כל שלט, לאיזה מרחק הוא יראה ועוד. ישנם המון דברים שיש לקחת בחשבון ואת כולם אני אוהב. הבלוג הזה נפתח במטרות מסוימות והם לעזור לאנשים להגיע למה שהם צריכים, לתת עוד כיוונים לכל אחד שהולך לקנות שלטים ועוד. מה שלא מטרת הבלוג היא למכור שלטים, אני לא הולך לעשות זאת כאן, אני גם לא מוכר שלטים, אוסיף ואומר שאכתוב כאן המון וכל דבר הוא בגדר המלצה. זה יכול לעזור, אך זה לא מחליף את העצה שתקבלו אצל מומחים בתחום שתלכו לרכוש שלטים.
דבר מאוד מעניין בכול מה שקשור לעיצוב שלט חדש או העלאת קמפיין הוא המרחק ומטרת השלט. לחשב את דברים אלו נדרשת עבודה יסודית ומלאת מחשבה ועיצוב נכון. יש לזכור שאנו מעצבים שלטים חדשים יש לקחת בחשבון את מספר המילים שניתן להכניס שם, ככול שאמורים לראות רחוק יותר, המילים נעשות כגדולות יותר והמקום קטן. עם זאת לפעמים מותג העסק נדרש גדול, לפעמים קטן. הטלפון לרוב לא יהיה גדול, אם יהיה בכלל אך שמוציאים קמפיין שלטים של מכירת פרויקט מסוים, אפשר לראות את הטלפון בגדול.
אכנס עוד להכול, לא רוצה לחפור לעומק על שלטים כרגע. אעשה זאת מסודר בהמשך. מקווה שתהנו ממה שבלוג שלטים זה הולך להביא. ניפגש בקרוב.