בלונים - קצת היסטוריה על הנפוח המרחף הזה!
על ידי
בתאריך 30/08/2010 שעה 16:40 (421 צפיות)
בלונים – בלונים הם כל כך הרבה דברים בחייו של בין אנוש סטנדרטי בימינו! כן, זה נשמע מופרח, אך בלונים יכולים בלונים ממסטיק של ילד צעיר ופוחז, אך יכולים להיות גם ענני תגיות בחוברת קומקיס מעל ראשו של כל בן שיח אשר מדבר. משום מה תמיד עולה במוחם של רבים תמונתו של אותו דג בלון שמן – אבו נפחא שמו. דג רעיל אשר מתנפח כחלק ממנגנוני ההגנה על חייו.
בכל אופן, אם נחזור לעניין הבלונים, רבים סבורים כי בלונים הינם המצאה בת ימינו תוך שהם מבחינים במגוון בלונים לאירועים, בלונים מודפסים ובלונים לימי הלודת, אך הם טועים. כן טועים, משום שהבלונים הומצאו עוד עידן ועידנים אחורה במנהרת הזמן (ד"ש לדג וטוני), חלק מדברים על תרבויות מאזורי דרום אמריקה ומרכז אמריקה – אזור קולומביה למשל ויש אשר כמו כל דבר אחר עתיק מיחסים לתרבות סין העתיקה וקדומת השנים. ב-2 תרבויות אלו נמצאו עדויות לסוגים של בלונים אשר היו עשויים מעור. אמנם, הבלון הזה הינו קרוב רחוק לבלון שאנו מכירים היום, אך עדיין – בלון נשאר בלון.
בלון הגומי הראשון, שנקרא גם "הבלון של פאי" הומצא לערך בשנת 1709 בחצר המלכות הפורטוגזית. את צורתו הממשית, כפי שבה אנו חוזים היום בבלונים של ימי הולדת או בלונים לאירועים שונים, המציא בחור אנגלי בשם גי. גיי אינגרם בשנת 1847. היה זה בלון משרף גומי של ממש כפי שאנו מכירים מימינו אנו.
ייצור מאסיבי ותעשייתי של ממש של בלונים החל רק במאה העשרים בשנת 1930 לערך. מאז המצאתו ועד היום בלונים משמשים בעיקר בכל הנוגע לאירועים משמחים כגון ימי הולדת. בלונים ליום הולדת בעיקר בקרב בני הגיל הצעיר הם פריט חובה של ממש בתפאורה המסיבתית. כיום ניתן למצוא וריאציות שונות ורבות עד לבלונים. החל מעניין הניפוח: ניתן למצוא בלונים אשר ממולאים בגז הליום. בבלוני הליום יודעים במועם כלפי מעלה למשל. על מגוון צרות של בלונים ושאר אטרקציות – בבלוג הבא שלנו. להתראות בנתיים.