סוגי גנרטורים
על ידי
בתאריך 15/09/2010 שעה 16:27 (799 צפיות)
גנרטורים
לכל אחד יכולה לעלות אסוציאציה אחרת כשהוא שומע את המילה גנרטור. חלק מעימנו נתקלנו בגנרטורים בטיולים קייציים של תנועות נוער כמו הנוער העובד או הצופים. בטיולים אלו היה צורך לתת מנת חשמל משמעותית לצורכי תאורת המאהל למשל. חלק נתקלו בגנרטור הראשון במשך השירות הצבי שלהם, אחרים מכירים אותם מן התעשייה ויש שפשוט אינם מכירים אותם.
במציאות של היום מביני העניין יכולים לציין שמות שונים לגנראטורים. כך למשל נציין כמה שמות. יש גנרטורים בנזין וגם גנרטורים דיזל (אין כראן טעות בכתיבה, כך הם נקראים). עוד נציין גנרטורים רתכת, גנרטורים רתכת, גנרטוריים ימיים, גנרטורים לריתוך, גנרטורים מושתקים ועוד ועוד.
כמובן שניתן לבצע עוד חלוקה אופיינית לגנרטורים ניידים וכן גנרטורים נייחים – אלו ניתנים לנשיאה ואלו נשארים במקומם ללא יכולת תזוזה.
לכאורה למה דורשים לנו גנראטורים בעידן של תחנות כוח משוכללות אשר יכולות להיות מופעלות בשלט רחוק על ידי לוחות בקרה רווי טכנולוגיה גבוהה, אך עדיין ממש לא תש כוחם והם נחוצים היום יותר מתמיד.
מהו תפקידים של הגנראטורים. ובכן מדבור במעין מיני תחנת כוח ברעיון הסופי ובמטרה הסופית – המטרה היא לייצר חשמל. הגנרטור, או בשמו העברי – מחולל – הינו מתקן אשר מטרתו להפוך אנרגיה מכנית לאנרגיה חשמלית.
הגנראטורים הניידים שימושיים מאוד בבתים ניידים, מאהלים, קרוואנים וכיוצא באלו. את הגנראטורים הניידים גם כן נוכל לחלק למספר קטגוריות:
קבוצת הגנראטורים הניידים לשעת חירום
קבוצת הגנרטורים הניידים המקצועיים – לשימוש בעלי מקצוע
קבוצת הגנרטורים לצורכי נופש ובילוי
הגנראטורים לשעת חירום יכולים לשמש איזורים מוכי אסונות טבע, כמו גם אזורים בהם מרובות נפילות החשמל עקב מזג אוויר לקוי. צד מעניין בגנראטורים בישראל הוא עניין הלכתי דווקא. בארץ קיימים קבוצות של שומרי תורה ומצוות אשר מקפידים שלא לצרוך את החשמל אותו מייצרת חברת החשמל על ידי תחנות כוח ישראליות. מדוע? מפני שהחשמל המיוצר שם מעורב בין השאר בחילול שבת של עובדים יהודים. בכדי לא ליהנות מחשמל אשר מיוצר עקב חילול שבת נוהגים אותם יהודים להשתמש בגנראטורים לאורך כל השבת והחגים.