הצג גיליון RSS

zico16

בטיחות ציוד לבניין

דרג פוסט זה
על ידי בתאריך 11/10/2010 שעה 15:44 (451 צפיות)
כל קבלן בניין יודע שעבודה בתחום הבנייה דורשת הקפדה יתרה על נושא הבטיחות. כל שימוש בציוד לבניין, מכונות או כלי עבודה מחייב שמירה על כללי בטיחות בעבודה. כללי בטיחות אלו מפורטים בתקנות הבטיחות בעבודה שמפרסם האגף לפיקוח על העבודה מטעם משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה.
תקנות הבטיחות משתנות ומתעדכנות מעת לעת, עם הקדמה והחידושים הנכנסים לתחום הציוד לבניין. כך למשל, בנושא הפיגומים. אם בעבר תקנות הבטיחות בעבודה עם פיגומים התייחסו אך ורק לפיגומי הברזל הנייחים, הרי שכיום תקנות אלו מתייחסות לעבודה עם סוגים שונים של פיגומים: פיגומים ניידים, פיגומי אקרו, פיגומים תלויים פיגומי חוץ ועוד. להלן מספר דוגמאות לתקנות בטיחות המתייחסות לעבודה עם פיגומים תלויים ממוכנים ולעדכונים שהתווספו להן במשך השנים.
תקנות הבטיחות בעבודה (עבודות בנייה), התשמ"ח – 1988 קובעות כי אסור להשתמש בעבודות בנייה בפיגומים ממוכנים מדגמים אשר אינם רשומים בפנקס דגמי הפיגומים הממוכנים.
תקנות הבטיחות בעבודה (מכירה והשכרה של מכונות, מתקנים וציוד), התשס"א – 2001 קובעות כי אסור למכור, להשכיר, למסור או להשתמש בפיגומים ממוכנים אשר אינם עומדים בתקן ישראלי 1139 חלק 2.
תקנות הבטיחות בעבודה (עבודה בגובה), התשס"ז – 2007 קובעות שאסור להשתמש בפיגומים תלויים ממוכנים שאינם עומדים בתקן 1139 חלק 2.
תקנות אלו הן רק קצה המזלג בכל הנוגע לשימוש בטיחותי בציוד לבניין בכלל ובעבודה עם פיגומים בפרט. ריבוי התקנות ועדכונן באופן שוטף מעידים על החשיבות הרבה שיש לנושא הבטיחות בעבודה עם ציוד לבניין. כל ציוד לבניין צריך לעמוד לא רק בסטנדרטים של איכות ביצוע, אלא גם בדרישות בטיחותיות מחמירות. דרישות בטיחותיות אלו נועדו בראש ובראשונה להבטיח את שלומם של אלו שעושים שימוש בציוד לבניין.
לא אחת אנו שומעים באמצעי התקשורת על פועלי בניין אשר נהרגו או נפצעו באורח אנוש בעקבות ליקויי בטיחות בעבודה באתרי בנייה. פעמים רבות תאונות עבודה אלו נגרמות כתוצאה מאי הקפדה על תקנות הבטיחות המחייבות בעבודה עם רגלי בניין, פיגומים וציוד לבניין, הן ברמת העובד הבודד והן ברמת אתר הבנייה כולו. למרבה הצער, מדי יום מתרחשות בארץ תאונות עבודה רבות נוספת שעליהן אנו לא שומעים, מכיוון שהן לא חמורות מספיק או "סנסציוניות" דיין. אולם די להביט בנתונים הסטטיסטיים של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה בנוגע לתאונות עבודה באתרי בנייה, כדי להבין שתאונות עבודה כתוצאה משימוש לקוי בציוד לבניין או בציוד שאינו בטיחותי הן עניין שבשגרה.
בכל פעם שמתרחשת תאונת עבודה נהוג לחפש אשמים: האם העובד התרשל כיוון שלא הקפיד על הוראות הבטיחות? או שמא היה זה המעסיק שלו שלא סיפק לא את התנאים, הציוד או הידע הדרוש כדי לשמור על תקנות הבטיחות? ואולי זה בכלל היה היצרן שייצר את הציוד לבניין שלא בהתאם לתקנים המחייבים?
במקרים רבים כל התשובות נכונות. כדי להבטיח עבודה בטוחה עם ציוד לבניין כל חולייה בשרשרת צריכה להקפיד על תקנות הבטיחות: היצרן שמייצר את הציוד לבניין, המעסיק שמדריך את העובדים כיצד להשתמש בו ושאמור לספק להם ציוד בטיחות אישי ולאכוף את השמירה על תקנות הבטיחות, וגם העובד עצמו מחויב לנהוג בהתאם לתקנות הבטיחות ולא לסכן את ביטחונו האישי.

עודכן ב: 18/12/2012 בשעה 19:20 על ידי zico16

תגיות: ציוד לבניין
קטגוריות
ללא קטגוריה


סרטים לצפייה ישירה · משחקי דפדפן · משחקים להורדה · האבקות · פורום קידום אתרים · אחסון אתרים