ליקויי למידה בגיל בית הספר
על ידי
בתאריך 16/11/2009 שעה 21:47 (496 צפיות)
כשהילד סובל מליקויי למידה
לבן הקטן שלי יש שני ליקויי למידה עיקריים - דיסלקציה ודיסגרפיה; ככה קבעו המומחים, בכל אופן. אחרי שהיינו אצל כמה רופאים ומאבחנים דידקטיים ופסיכו-דידקטיים, הבנו איך כל השנים האלה הילד לא הצליח להתרכז בלימודים. תמיד חשבנו שהוא פשוט עצלן או לא רוצה ללמוד - כמו ילדים רגילים רבים. הרי למי מאיתנו היה כוח ללמוד בגיל כל כך צעיר.
הסבירו לנו שליקויי למידה הם לא תוצאה של אינטליגנציה נמוכה או של בעיות פסיכולוגיות. לילד יש פשוט ליקוי ביולוגי-גנטי שלא מאפשר לו להתרכז במטלות כמו קריאה, כתיבה וכו'; מטלות שאנו לוקחים כמובנות מאליהן. המזל שלנו הוא שאין לו גם הפרעות קשב וריכוז, שרק היו מסבכות את המצב. עוד אבחונים, עוד תרופות ועוד כסף להוציא.
אז איך מטפלים בליקויי למידה?
כמובן שהדבר הראשון שעליו חשבנו הוא ריטלין או קונצרטה – תרופות שמיועדו לטפל גם בבעיות קשב, ריכוז והיפראקטיביות. הרופאים והמאבחנים בהחלט המליצו לנו על הטיפול התרופתי, כיוון שהוא הכי יעיל בסופו של דבר. החלטנו לבדוק עוד אפשרויות, כי התברר לנו שהתרופות הללו עלולות גם להזיק.
ניתן לבצע גם הוראה מתקנת, שתשפר את הבנת הילד ואת יכולותיו לקלוט ולהבין שפה כתובה ומדוברת. הוראה מתקנת עבור הלוקים בליקויי למידה צריכה להתבצע על ידי מומחים בלבד – כאלה שלמדו חינוך מיוחד או תחום מקביל אחר. על טובת הילד אסור להמר.
ולמרות כל האפשרויות הללו פנינו לכיוונים אחרים, מן הרפואה המשלימה, והסתבר לנו שיש כמה אפשרויות טובות שכלל לא היינו מודעים להן:
שיטת אלבאום, שמשתמשת בהרבה תנועה ומגע;
טיפול תזונתי-דיאטני קפדני המבוסס על שיטות נטורופתיות;
טיפולי הומיאופתיה באמצעות חומרים מדוללים;
ריפוי בעיסוק – כגון רכיבה טיפולית, טיפולים באומנות ועוד;
הידרותרפיה – טיפול במים.
אחרי שקראנו הרבה חומר על מגוון השיטות האלטרנטיביות לטיפול בליקויי למידה, החלטנו ללכת על שיטת אלבאום הישראלית. כנראה עצם העובדה שהשיטה פותחה על ידי ישראלי, וכן שההסמכה נמשכת 3 עד 4 שנות לימוד – היא שהרגיעה אותנו. הבנו שיש על מי לסמוך עם שיטת אלבאום, ומצאנו מטפל מעולה. היום הילד שלנו מטופל אצלו כבר חצי שנה, ורואים שיפור משמעותי בהישגים בבית הספר. הוא מצליח להתרכז, לכתוב וגם לזכור את עיקרי החומר בכיתה.
לפעמים עד שלא מנסים משהו חדש, לא יודעים כמה היינו זקוקים לו. והכי חשוב – הילד חזר לחייך ולתפקד כמעט כמו כל ילד רגיל.