עורך דין מקרקעין לטיפול בצוואה של אבא
על ידי
בתאריך 26/09/2010 שעה 12:26 (508 צפיות)
לאחרונה נתקלתי במוסד חדש שלא ידעתי על קיומו על לרגע בו קיבלתי נכס נדל"ן מאבי שנפטר לא מזמן. שמו של המוסד הוא מיסוי מקרקעין. תתפלאו נו, יש כזה דבר. לא חדש לכם, בהחלט היה חדש לי. לאחר שעשינו את כל הסידורים לאחר פטירתו של אבי יצאנו לבדוק את הנכס ברחוב פלורנטין בתל אביב. דירה לא גדולה שהייתה מוזכרת לאיזה סטודנט שנה ג באוניברסיטה הפתוחה. לאחר שסקרנו את הכנס ניסינו לברר באינטרנט מזה בכלל אומר להחזיק נכס מסוג כזה, כלומר זה שהוא נותן לנו רנטה חודשית הכול טוב ויפה, אבל תמיד לא משנה איפה נהיה תמיד יהיו לנו חובות הרי ומהם בכלל. אז דבר ראשון לקחנו עורך דין מקרקעין שיעזור לנו בכל הקשור בטיפול בנכס, בשביל השקט האישי שלנו, כי לא ממש הבנו בכל התחום הזה של מקרקעין אחרי הכול.
אז אומנם לאחר שהעורך דין בדק שאין חובות על הנכס ברשם המקרקעין בדקנו בדיוק כמה יעלה לנו הסוגיה של מיסוי מקרקעין לשנה. מסתבר שזה תיק לא מבוטל סוג של קנס. כלומר שלא תטעו אנו שמחים בחלקנו לקבל משהו בירושה, ובסופו של דבר אנו עדיין מרווחים יותר מאשר שאנו מפסידים. אבל נדהמנו לגלות כמה הוצאות צריך להוציא על טיפול בנכס ואחזקתו, כגון מיסוי מקרקעין כפי שציינתי שזהו מס שצריך לשלם מידי שנה בעבור הנכס, היטל השבחה לעירייה וכדומה.
למזלנו אותו עורך דין מקרקעין ששכרנו היה גם חבר טוב של אבא, כך שהוא ניסה לעשות עלינו עסקה כזאת ואחרת. מה גם בזמנו שאבא רכש את הנכס הוא בא איתו לבדוק את העניין וייעץ לו האם משתלם לו או לא. לאחר שביררנו את כל הסוגיות של טיפול בנכס, הלכנו לרשם המקרקעין על מנת לרשום את הנכס החדש על שמנו כפי שמצווה בצוואה של אבא. על פניו ניכר כי קבלת נכס היא סוג של מתנה, אבל לאחר מכן כשנכנסים לעובי הקורה, מגלים שלהחזיק נכס זה דבר בכלל לא פשוט ויש כל מיני היטלים ומיסים שיש לשלם על הנכס למרות שהוא שלך. וכל זה שעוד לא התחלנו לדבר על בעיות ותקלות שמתרחשות בדירה עצמה.