פוליגרף - תופס או לא תופס בבית משפט?
על ידי
בתאריך 17/10/2010 שעה 15:58 (1652 צפיות)
פוליגרף – מכונת אמת
רבים נתחבטו בשאלה זו, אך מבחינה חוקית התשובה ברורה:
סמידה שסוכם מראש בין שני הצדדים התובע והנתבע כי תוצאות הבדיקה הינם קבילים בבית המשפט, אזי שמתייחסים ברצינות רבה לתוצאות הבדיקה. במדיה שלא סוכם שהבדיקה קבילה ומוסכמת על שני הצדדים, הרי שאין תוצאותיה בדיקת פוליגרף שכזו תקפה בבית משפט.
מה קורה כיום
כיום ישנם מגוון רב של מכוני פוליגרף ובודקי פוליגרף שאינם מיומנים ואינ מנוסים. המשמעות היא בין השאר – תוצאות בדיקות אינן אמינות.
מכון פוליגרף שנוהג לבנות את נצלחתו מכישלונותיהם של אחרים, או שמרבה לפאר את עצמו באצעי התשקורת השונים – ממנו כדאי להיזהר.
יש אנשים אשר מעוניינים להכינס לביצוע בדיקת פוליגרף עם עוד אדם עמם – מתוך פחד, או מתוך לחץ וכדומה. דבר שכזה הוא אסור שכן גם נוכחות של אדם בחדר מטה את תוצאות הבדיקה לכאן ולכאן.
נקודה מעניינת בנושא פוליגרף
נקודה מעניינת היא שניתן לבצע בדיקת פוליגרף חזרת על נושא אשר נבדק עליו כבר אותו אדם בעבר. מצב זה אופייני לעיתות בהם חוששים לטעות או הסתה של התוצאות הבדיקה הקודמת. בסיום הבדיקה יבצע בודק הפוליגרף פענוח של הממצאים אותם בדק בזמן הבדיקה. מדובר על הצלבה של תשובות לשאלות יחד עם ממצאי הבדיקות הפיסיות על הנבדק עצמו.
כמה זמן לוקחת בדיקת פוליגרף?
בדרך כלל בדיקת פוליגף אינה עניין המסתיים תוך חמש דקות ובמצב נורמאלי היא עורכת כשעה, אף כי כבר היו דברים מעולם וישנם בדיקות שערכו גם יותר משעתיים – כל מקרה לגופו.
לקראת תחילת הבדיקה יחובר הנבדק למכשירים וגלאים שונים האמונים על בדיקת לחץ הדם שלו, קצת הפעימות, רמת הזעת הגוף שלו וכדומה.
הסיכום הסופי וחוות הדת של בודק הפוליגרף הם תרגום וסיכום של הממצאים כפי שפוענחו על ידי הבודק ועימם ממשיכים הלאה – איש איש לפי המקרה המסויים. מגוני פוליגרף עוסקים גם במבדקים שונים ואחרים כגון מבחן אמינות וכיוצא באלו.
נקווה להיפגש בשמחות ולא בתור לבדיקת מכונת אמת!