סודוקו
על ידי
בתאריך 20/11/2010 שעה 17:00 (810 צפיות)
סודוקו הוא משחק יפני שבנוי מלוח של 9*9.המטרה היא שבכל טור ושורה יופיע אותו המספר פעם אחת בלבד
קצת היסטוריה:
במאה ה18 חקר המתמטיקאי אוילר ריבועי קסם שבהם תוכן המשבצות שונה בכל שורה או עמודה.
בשנת 1985 הופיע בעיתון לראשונה משחק מעניין שעיניין את כולם ובו היה סודוקו. אנשים רבים לא הצליחו לפתור את החידה ולכן המשחק החל להחשב כמשחק אתגרי ביותר. לאחר ניסויון ותהיה החלו האנשים להצליח ואז מתמתיקאים רבים המציאו כל מיני אלגוריתמים לשיפור הקושי. ואז נהיו 20 רמות קושי שונות שנרשמו באוניבסיטת לונג איילנד. האוניברסיטה זו כל פקולטת התכנה ומדעי החיים פתרו סודוקו בקבוצות של ארבעה ואפילו שלושה אנשים. בשנת 1999 פתר חוליו אגלסיאס שהיה אז מתכנת בשפת PHP את הסודוקו שהיה ברמה עשרים. הוא הצליח למצוא פתרון אולטימטיבי לרמה מספר עשרים והיה הראשון בעולם שפתר רמה זו. בעקבות הצלחה זו קיבל חוליו את מדליית הזהב של מדינת לפלנד שנחשבה למדינה מתפתחת באותה תקופה. לישראל הגיע משחק הסודוקו רק בשנת 2005 והתפרסם ישר באתרים ידועים כמו "האתר הטוב ביותר לסודוקו". באתר יש המון משחקי סודוקו ואפילו סודוקו שהם לא ברובעים אלא עגולים וגם בצורת אליפסה.
הקושי בסודוקו בצורת אליפסה הוא הזוויות הסתכלות על המספרים והחוסר ניסיון שקיים בקרב אנשים רבים בארץ ובעלם בכלל. בגלל שסודוקו מסוג זה הוא חדש יחסית, אין לו את הרמות המוגדרות מראש כמו שיש לסודוקו ברובע שהוא 9*9. כל היופי באתר הזה שהוא נותן מגוון עצום של כל מיני וראציות שונות ומגוונות של המחשק ולא מפסיק לעניין אנשים בבית ובעבודה כאשר הם במשרד ואין מה לעשות כ"כ והמנהל לא נמצא.
כאשר אתם גולשים באתר כדאי לכם לפנות לזה זמן מכיוון שזהו אתר אדיר עם המון סודוקו שנחשב למשחק שתופס המון אבל המון זמן מאנשים.
ישנם אנשים שאפילו איבדו את מקום עבודתם בשל היותם מכורים למשחק. וזה בדיוק מה שאתרינו מציעה לכם! אז כמו את עצמכם והתכוננו למשחק של החיים כי הוא פשוט נהדר. אין הרבה משחקי מחשבה וביניהם שחמט שיכולים להתמודד עם הקושי והאתגר הרב שסודוקו מספק לשחקניו באתר שלנו.
מקווה שנהנתם לקרוא את המאמר תודה לכולכם!